Tisková zpráva
DELMART je místo, které si zamilujete
2014-11-27
V srpnu byl v Praze otevřen první supermarket DELMART nabízející pouze kvalitní, čerstvé potraviny. Během dvou let by navíc po celé metropoli mělo vzniknout několik dalších stejnojmenných obchodů a bister.
Od klasických farmářských prodejen se DELMART liší především svým konceptem. "DELMART je výjimečný v tom, že se jedná o první český plnosortimentní potravinový supermarket zaměřený na kvalitní potraviny. Naším cílem je mít výrobky pod vlastní značkou, která bude zákazníkům garantovat kvalitu. Na rozdíl od „farmářských“ prodejen výrobky, které lokálně nemůžeme dodat z důvodu klimatických podmínek či nedostatečné kvality, zajišťujeme přímo od zahraničních malovýrobců," popisuje svou vizi DELMARTU majitel Dušan Mrozek.
DELMART je však ojedinělý nejen důrazem na kvalitu dodavatelů, ale také vlastní řadou hotových jídel. V současnosti čítá čtrnáct položek, postupně se však rozroste na několik desítek. Jídla budou rozdělena tematicky na českou, evropskou a asijskou kuchyni. Pokrmy jsou vařeny podle autentických receptur a za použití prvotřídních surovin.
O kvalitě svědčí také to, že supervizorem se stal přední český šéfkuchař Radek Šubrt. Osobně pracuje nejen na recepturách, ale jídla připravují přímo jeho kuchaři. "Rád přispěji svým kuchařským uměním k propagaci zdravé výživy a snaze dokázat, že lze potraviny dělat poctivě bez zbytečných kompromisů. Naše hotová jídla jsou uvařena z kvalitních surovin, bez jakýchkoliv konzervantů nebo pasterizace. Ihned po uvaření jsou zachlazena a do 24 hodin jsou v prodeji," potvrzuje vysokou kvalitu nabízených hotových jídel šéfkuchař Radek Šubrt. Do budoucna se obě strany navíc domluvily na širší spolupráci a těšit se můžeme nejen na výrazné rozšíření sortimentu hotových jídel, ale také na studenou kuchyni.
Základním stavebním kamenem DELMARTu jsou kvalitní potraviny a prověření dodavatelé. Na jejich výběr dbá kvalitářka Petra Kořínková. Veškeré výrobky jsou před uvedením do prodeje jí osobně posouzeny z hlediska chuťových a kvalitativních vlastností. "Ve smlouvách s dodavateli si vyhrazujeme právo průběžné kontroly. Největší slabiny se objevují především v uzenářství. Velmi časté je používání velkého množství emulgátorů, které nejsou pro výrobu potřebné a slouží pouze k „ošizení“ kvality nebo zvýraznění chuťových vlastností. Dále je to výroba cukrářských výrobků a opakované používání nekvalitní tuků, ztužených tuků či jiných náhražek," vysvětluje nejzásadnější prohřešky výrobců potravin kvalitářka Petra Kořínková. U každého produktu posuzuje účel, plánovanou trvanlivost a na základě těchto požadavků také relevantnost použitých aditiv. "Za pozornost v DELMARTu, kromě jiných výrobků, stojí lahůdkové saláty a uzeniny, jejichž recepturu jsme dlouho vyvíjeli přímo s výrobcem. Nedám dopustit například na bramborový salát z domácí majonézy či zelné saláty bez konzervantů," dodává Petra Kořínková.
První obchod s bistrem a pekárnou byl otevřen v Praze na Andělu a nabízí prodejní plochu 500 metrů čtverečních. Návrh interiéru vznikl spoluprací majitele Dušana Mrozka a architekta Miloše Machače. Design je inspirován newyorským obchodním trhem a bude jednotný pro všechny prodejny, bude se však v čase dále vyvíjet.
Kromě široké nabídky sortimentu potravin nabízí také kvalitní uzeniny, čerstvé maso, zeleninu, ovoce a především pečivo z vlastní pekárny. V prvním patře se navíc můžete zastavit na chutnou snídani, čerstvě připravované saláty, polévku a během krátké doby také na domácí burgery.
Další informace a novinky na www.delmart.cz
Fotografie naleznete na: https://www.dropbox.com/sh/2luw736yg4u1oic/AACKEHe8oq9d24TlKI39SGUpa?dl=0
Kontakt pro vaše dotazy:
Dita Mikysková
dita.mikyskova@delmart.cz
775 012 198